8 juni 2018
19:15

Referat: VMA IK - Rydsgårds AIF

Sur förlust
Fredagskvällens långväga bortamatch slutade med förlust, 1-0. Jag varnade för VMA redan innan matchen då det finns kvaliteter i laget och det visade dem redan från start. De första femton minuterna var helt i hemmalagets favör och de skapade 3-4 bra lägen där antingen Filip eller stolpen var i vägen. Efter den inledande kvarten tycker jag att vi tar över och kan lyfta upp spelet. Vi skapar ett par bra lägen och samtliga åskådare minns framför allt Björks konstspark som målvakten gjorde en jätteräddning på. Synd, det hade varit årets mål annars. Spelet böljar fram o tillbaka och VMA är kvicka i sina omställningar och duktiga framåt men känslan är ändå att matchen är under kontroll under de sista 30 minuterna av första halvlek. Vi går ut i andra halvlek men vi lyckas inte riktigt komma upp i nivå. Vi känns trötta och ängsliga. Många matcher senaste tiden med bl a Ya-cupen påverkar kanske? Filip gör en kalasräddning i början av halvleken och håller oss kvar i matchen. Vi orkar inte hålla spelet uppe och det börjar kännas farligt när VMA kommer i våg på våg mot oss. Så med ca 15 min kvar väggspelar VMA sig igenom vårt försvar och Kronvall hamnar i duell med en VMA-spelare som ramlar lätt.... Straff som deras specielle målskytt tar hand om och stänker in matchens enda mål. En aning märkligt att VMA tilldelats 7 straffar hittils under året, mer säger jag inte....Bara minuter senare har vi ett liknande straffläge när Victor går omkull men den gången väljer domaren att fria. Inte mkt att säga om totalt sett men med lite tur skulle vi tom kunnat vinna matchen. Men sådant jämnar ut sig över en hel säsong. Vi hade 7 spelare borta av olika anledningar och det gör såklart skillnad när man bara ha 2 avbytare men inget att skylla på för vi spelar alltid med bästa laget. Dagens poängutdelning var lätt gällande 3:an, i övrigt var det rätt jämnt utan att någon stack ut. Mina val föll till slut på:

3 p - Filip Parstam - flera högklassiga räddningar ger honom högsta betyg
2 p - Mattias Hansson - åter igen stabil, brytningssäker
1 p - Fredrik Ceder - något ovan plats som vänsterback men löser det utmärkt med sin fysik

På lördag åker vi till Sandby för att möta serieledaren. En match där vi har revansch att utkräva. Kvartsfinalen i Ya-cupen mot Liga06 är för övrigt planerad till månd den 25/6.